Pisati o sebi nije uvijek jednostavno. Predstaviti se onime što doista jesi , nazvati se pravim imenom, može samo onaj čovjek koji zna što čini. A svaki čin prema drugom ljudskom biću mora sadržavati odgovornost zbog i vlastite posljedice. Štete je ionako previše na svijetu, a najveću štetu prema svemu, čak i samom sebi čini čovjek. Život nije ništa drugo nego putovanje koje se jednog dana prekine, naravno u zemaljskim okvirima. Pa dok smo ovdje neka nam to putovanje bude ljepše, lakše…posuto mekim laticama , a ne kamenjem. Ma je li to moguće, rekao bi jedan legendarni komentator. MOGUĆE JE! I dno i vrh na istoj su životnoj ljestvici . Penjemo se, padamo, podižemo…sve u svrhu opstanka. Ali zaboravili smo zbog ubrzanja života kako svaki opstanak traži od nas stanku. Ne usudimo se više stati iz straha od gubitaka. Jer gubitci su čovjeku neprihvatljivi, vode ga u još težu nemoć. I gdje smo danas? Tamo gdje nitko nije ni sanjao da može biti. I tko smo danas? Oni čije putovanje prijeti opasnošću…od siromaštva, bezvoljnosti, optuživanja, skrivanja. Hodamo besciljno još uvijek s nadom u džepu, jer mislimo da nam drugo nije preostalo. Pokušavamo se ne predati. No svi ti pokušaji bez milosti nas troše dok nas u potpunosti ne istroše. Iako čuvamo svoje domove ipak u njima ne osjećamo sigurnost. Nešto nedostaje ?
Nedostaje LJUBAV koja stvara osiguranje na putovanju života. U njoj nema matematike, fizike ni kemije. O njoj se ne uči. Ona postoji i čeka da je čovjek ponovo pronađe u sebi. To nije fizička ljubav o kojoj pišu pjesme, zbog koje imamo potomstvo, dijelimo zajedničke živote…i sve ostalo što život podrazumijeva. Ta ljubav je trenutačni izlaz, utjeha za bolje sutra. Naravno da je potrebna i uvijek je moramo obnavljati. Ali nije ona jedina ljubav ponuđena čovjeku. Postoji viša vrsta LJUBAVI čije znanje nudi izlaz i kad pomislimo sve je gotovo. Ta LJUBAV ispravlja počinjenu nepravdu, uspravlja umorna leđa, mijenja svijest o vašim mogućnostima i otvara velika vrata broda na kojem putujete. Odjednom više niste isti čovjek. Nema pognute glave, bijesa u vama, ne propadate nego se podižete doslovno iz pepela. Sigurni u sebe vi stvarate ono za čim danas čeznete, što smatrate izgubljenim.
Zanima vas KAKO?
Ovdje nastupam JA. Vera Čudina. Ime bez imena. Tek obična slova spojena u ime i prezime, kao kod svakog čovjeka. Ali ipak s malom razlikom. Ono što ste vam nedostaje, zbog čega patite, osjećate se manje vrijednima, lutate od vrata do vrata nadajući se čudu koje vam obećavaju, stojite u redu , a možete preko reda doći na red.
Tko sam JA?
To će svatko od vas samostalno odlučiti nakon ‘susreta’ samnom. Hoće li to biti oči u oči, glas i glas, prisustvo bez prisustva nije važno. Važno je kako djeluje na vaš život.
Upoznati me možete i prekomojih devet objavljenih knjiga, umjetničkih slika, kolumni u Večernjem listu, TV ekrana, mnogo danih intervjua…ima načina. Jesu li to previđanja pogleda u budućnost, je li to inteligencija vizionarstva….ili nešto više od svega toga bespredmetno je raspravljati. Svatko vidi i čuje ono što hoće. Ali što je istina morate se uvjeriti sami bez ičijeg utjecaja sa strane. Jer svaki utjecaj sa strane makar djelovao dobroćudno, ne mora biti iskren. Najgore je biti zaveden na krivi put. Pošast zavođenja na krivi put prisutna je i previše dostupna čovjeku. Rješenja na brzinu uvijek su sumnjiva što se ponekad spozna prekasno. Naći iglu u plastu sijena mogu oni koji je zaista traže srcem, a ne izmišljenim čarobnim štapićem. Nema ovdje vila ni čarobnjaka, osim lažnih. A lažni su i oni koji vas odvlače od vlastitih razmišljanja. Oni zbunjuju vaše odluke kome ići. Čovjek uvijek mora sjesti u miru i poslušati unutarnji glas. Toje Glas povjerenja koji vas šalje na pravo mjesto.
Mjesto gdje LJUBAV zaista čudo čini. Gdje osjećate i dobivate snagu bez dodira, gdje nema karata, viskova, zlatnih kolutova, upaljenih svijeća…nema ničega osim MENE. Bez datuma rođenja i ostalih trivijalnosti. Postojimo samo VI i JA. To je dovoljno da se kolo vaše nesreće okrene u kolo sreće.
Ako vas jednom put nanese k meni biti će mi drago….zbog VAS!